MDF ploče (Medium Density Fibreboard) su vlaknaste ploče srednje gustine (do 700 kg/m3), koje se proizvode suvim postupkom presovanja. U Srbiji se ove ploče nazivaju medijapan ili mediapan iz razloga što je kompanija „Mediapan“ iz Busovače (BIH) prva krenula sa proizvodnjom ovakvih ploča kod nas. Koriste se u izradi nameštaja i kod opremanja enterijera. Zahvaljujući svojim kvalitetima, prvenstveno mogućnostima obrade, predstavljaju adekvatnu zamenu za drvo.

Mogu se koristiti kao osnova za laminiranje lepkom, melamine folijom, furnerom, kao i za pravljenje profila i ureza. MDF ploče 3D (Deep routing Fibreboard) su MDF ploče vrhunskog kvaliteta, sa izjednačenom gustinom vlакana po celom preseku i specijalnim lepkom za veću čvrstinu ploče. Odlikuju ih lakša i finija obrada, glatka površina obrade, manja potrošnja materijala prilikom farbanja (upija manju količina boje).

U ponudi su ploče standardnih dimenzija od 2800x2070mm debljine od 4mm do 40mm kao i ploče nestandardnih dimenzija po zahtevu kupaca. Takođe, u našem asortimanu se nalaze jednostrano ili obostrano oplemenjene medijapan ploče, dimenzija 2800x2070mm debljine od 12mm do 19mm, kao i vlagootporni i vatrootporni medijapan različitih dimenzija i debljina.